Veelgestelde vragen

Wat zijn de verzendkosten en wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Op deze pagina vind je alle informatie over verzendkosten, levertijd en bezorging.

 

Ontwerpen jullie de producten zelf?
Alle producten van Leer & Leuks zijn door onszelf ontworpen en 100% handgemaakt. Van elk model kunnen er één of twee producten gehaald worden uit één vel leer, elk vel leer is anders gekleurd en hierdoor is elk product uniek. De modellen van van Leer & Leuks zijn stoer, basic, uniek en met liefde gemaakt!

 

Ontwerpen jullie ook producten op aanvraag?
Heb je een leuk ontwerp en denk je dat dit perfect bij Leer & Leuks past en wil je deze door ons op maat laten maken, laat het ons dan weten via info@leerenleuks.nl. Of heb je voorkeur voor een bepaalde kleur leer van een bestaand model geef het door zodat wij kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

 

Wanneer komen er nieuwe ontwerpen in de shop?
Wij zijn altijd bezig met nieuwe ontwerpen. Regelmatig verschijnen er dus nieuwe producten in de shop. Daarover communiceren we onder andere via Facebook en Instagram.

 

Kan ik producten ook retourneren of ruilen?
Wil je (een deel van) je bestelling terugsturen? Dat kan. Producten ruilen kan echter niet. Meer informatie vind je op de pagina retourneren.

 

Kan ik een bestelling ook als cadeautje naar een ander versturen?
Wij zijn dol op cadeautjes en vinden het heel leuk dat je iemand met onze producten wilt verrassen. We maken er een feestje voor de ontvanger van!

Zo werkt het:

1. Vul bij Factuuradres je eigen adres in.

2. Vul een afwijkend afleveradres in.

3. Zet in het opmerkingenveld dat je bestelling een cadeau voor iemand anders is.

4. Wil je een persoonlijke boodschap toevoegen? Typ dan je boodschap in het opmerkingenveld. We schrijven je berichtje dan op een kaartje en bevestigen het aan je cadeau.

5. We pakken het cadeau extra feestelijk in.

 

Hoe behoud ik mijn tas op z’n mooist?
Om je leren tas mooi te houden is het erg belangrijk dat je hem af en toe een goede onderhoudsbeurt geeft! Een krasje hier en daar geeft een tas karakter maar voor de een kan het net een krasje te veel zijn. We geven jullie dan ook graag wat tips om optimaal van je leren tas te kunnen blijven genieten! 

Allereerst is het belangrijk om je tas goed in te spuiten met een speciale spuitbus hiervoor. Hierdoor bescherm je je tas tegen vuil. Let er wel op dat je de spuitbus op een goede afstand houdt, zo voorkom je vlekjes op je leer! 

Afhankelijk van het soort leer is het handig om je tas af en toe in te vetten. Soms kan leer een beetje uitdrogen (vooral in de zomer) doordat je hem invet is de kans kleiner dat je leer gaat scheuren. Na het invetten kan je de tas met een droge doek schoonwrijven.

We zien vaak dat de hoekjes, aan de onderkant, van tassen na verloop van tijd gaan slijten. Logisch want een tas zet je vaak op de grond. Voor het mooi maken van de hoekjes gebruiken wij vaak (goede) schoensmeer in dezelfde kleur van het leer. Een beetje oppoetsen en de hoekjes zien er weer als nieuw uit!

Per ongeluk wat pensstrepen op je tas? Doe eens wat nagellakremover op een wattenstaafje en ga heel voorzichtig over de penstreep heen. Let op! Test eerst op een klein stukje hoe de nagellakremover reageert op je leer! (Voordat je straks een hele kale tas hebt) Baby billendoekjes schijnen ook goed te werken!

Zit er een lelijke waterkring op het leer? Die kan verdwijnen door de tas helemaal nat te maken en rustig te laten drogen. Pas op met een föhn, die kan lelijke vlekken maken op je leer.

 

Tot slot wat handige tips

• Laat je tassen nooit in de volle zon liggen, hierdoor kan het leer verkleuren

• Laat je tas niet naast een verwarming liggen, hierdoor kan het leer uitdrogen en zelfs barsten

• Als je een tas voor lange tijd niet gebruikt, stop hem dan in een stofzak 

• Een slecht werkende rits loopt meestal een stuk beter met een beetje bijenwas of wax zipper-spray. Let op: dek het leer af om rare vlekken te voorkomen. 

Vuil en Vlekken op je onderzetters / dierenprint vachtjes
Oh nee! Je hebt gemorst op de vachtjes, wat nu? Het leer en de vachtjes kunnen gelukkig heel wat hebben. Maar worden ze toch vochtig dan kun je het beste afdeppen met een schone doek, niet te hard drukken. Opgedroogd vuil kun je het beste verwijderen door met een licht vochtige doek met de haren mee te strijken. Om hardnekkige vlekken te verwijderen kun je eventueel een beetje natuurlijk schoonmaakmiddel zoals groene zeep gebruiken. Pas wel altijd op dat je de leerkant van de dierenprintjes niet te nat maakt, want deze droogt dan heel hard op. Is de huid toch nat geworden, laat deze dan langzaam opdrogen en niet op verwarming of in de zon. 

Tassen & accessoires

Daily bags, schoudertassen, portemonnees, make-up tasjes & meer!

Bekijk

Wonen & accessoires

Opbergmanden, keycords, sleutelhangers, onderzetters & meer!

Bekijk

Materialen & kleuren

De mooiste leersoorten in verschillende kleuren & prints!

Bekijk